Iets meer over mijzelf

 

 

  • Geboren aan de Vrieseweg in Dordrecht in 1960. 
  • Volgde onderwijs aan de basisscholen de Parkschool, de Meidoornschool en Eikenrode in Dubbeldam en daarna het Gemeentelijke Lyceum (havo) aan de Noordendijk in Dordrecht.
  • Voltooide de Nieuwe Lerarenopleiding in Delft in 1984 (vakken geschiedenis en aardrijkskunde).Rondde studie Maatschappijgeschiedenis in Rotterdam af in 1988, afstudeerrichting Journalistiek en Voorlichting. Doctoraalscriptie over Amerikanisering: Amerikaanse invloeden op Nederlandse jongerenbladen in de jaren zestig.
  •  Verhuisde in 1990 naar Nieuwerkerk aan den IJssel. Trad in 1989 in dienst bij uitgever Blad Media in Nieuwerkerk. Eerst verslaggever/fotograaf en vanaf 1990 tot februari 2013 hoofd- en eindredacteur van weekblad Het Kanaal. Vliegende keep en meewerkende duizendpoot. Onder andere twintig jaar lokaal politieke verslaggeving, opmaakvoorbereiding krant, fotografie, enzovoorts. Het Kanaal werd in 1994 gekozen tot beste huis-aan-huisblad van Nederland in zijn oplagecategorie.
  •  In jaren negentig ook actief voor andere bladen als Bladwijzer (regionaal ondernemersblad), De Stroom (weekblad in Capelle aan den IJssel) en De Brug (weekblad in Krimpen aan den IJssel en omstreken.) en tot 2010 voor de kabelkrant Blad TV. Allemaal binnen dezelfde uitgeverij Blad Media. Jarenlang schrijver van column 'PS' en zomerserie 'Tandje terug' (wielerverhalen) in Het Kanaal.
  •  Voor de krant bedenker van onder andere het jaarlijks Tour de France-spel, de Blad TV Tour (20 jaar achtereen gespeeld), de jaarlijkse verkiezingscompetitie voor de beste sporters van het jaar in Nieuwerkerk, Moordrecht en later Zuidplas (de Rabobank Sport Awards) en bedenker van het door de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel en Provincie Zuid-Holland financieel mogelijk gemaakte cultureel project 'Onder NAP, de geheimen van de 's-Gravenweg' in Nieuwerkerk in 2008. (Speelde zelf de rol van Napoleon, Tamara van Ark, later staatssecretaris, was Marie-Louise, Napoleon's vrouw.)

 

  • Tussendoor vijf boeken geschreven: vier over wielrennen (De dood of de gladiolen (2002), De Man met de Hamer (2003), Bloed, zweet en tranen (2004) en De Tour wacht op niemand (2005)) en een jubileumboek over Het Kanaal (25 jaar Het Kanaal, 25 jaar Nieuwerkerk. Memorabele momenten uit onze lokale geschiedenis, 1979-2004). Incidentele bijdragen aan andere bladen, zoals een reisreportage over Slovenië in Glans Magazine, januari 2011.

 

 

  • In april 2013 gestart met Peter Publishing, een eigen tekst- en fotobureau, met vaste opdrachtgevers als Algemeen Dagblad, GLANS magazine en maandblad Het Verhaal en later De Oud-Rotterdammer en daarnaast tekst- en foto-opdrachten voor andere bladen, uitgeverijen, bedrijven en instellingen en eigen producties.
  • Verstokt wielerliefhebber, filmfreak, schrijver, krantenman, dol op Dordrecht, lekker eten en koelkastmagneten.